В Кулинарната академия HRC в София утре омбудсманът Мая Манолова ще

...
В Кулинарната академия HRC в София утре омбудсманът Мая Манолова ще
Коментари Харесай

Започва третата национална кампания Великден за всеки

В Кулинарната академия HRC в София на следващия ден омбудсманът Мая Манолова ще разгласи началото на третото издание на Националната акция „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “.

Заедно с ученици на Софийската гимназия за хлебни и сладкарски технологии и възпитаници от 51 СОУ „ Елисавета Багряна “, под вещото управление на инструктори от Кулинарната академия HRC, омбудсманът Мая Манолова, лицата на акцията – Миро, Анелия, Криско, баскетболният треньор Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и сътрудника й Тончо Токмакчиев ще вземат участие в приготвянето на козунаци и кифлички, с които по-късно ще бъдат зарадвани възрастни хора от обществен дом в столицата.

Посланието е директно обвързвано с името и задачата на самодейността – този път децата, внуците да са тези, които да дарят празник на баба и дядо, като им поднесат един от знаците на великденската софра – вкусния козунак, подготвен с доста любов и топлота.

В събитието ще се включат и сътрудниците на националната акция – Български Червен кръст, Националният застрахователен институт, „ Български пощи “ ЕАД, Българската хранителна банка, Националният алианс за работа с доброволци (НАРД), Национално съдружие „ Младежки глас “, представители на хранителния отрасъл, на хранителни вериги и други

В третото издание на „ Великден за всеки “ още веднъж ще се набират парични средства и хранителни артикули за възрастните хора, които няма да получат надбавка за огромния християнски празник. Идеята е да бъдат подкрепени хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния предел. По одобрени описи на Национален осигурителен институт средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лв., с които пенсионерите ще имат опция да пазарят в 5 000 обекта в цялата страна. Възрастните хора ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места. Със съдействието на обществения патронаж по общини в седмицата преди Великден ще се раздават хранителни артикули на обществено слаби и небогати хора.

В предходните две издания, акцията събра близо 1 млн. лв. и тонове храна, с които бяха зарадвани десетки хиляди пенсионери.

Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита съответно и само за задачите на акцията, като титуляр е Български Червен кръст

IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от Данък добавена стойност
Чрез on-line дарения от България и чужбина на уеб страницата на БЧК –
www.redcross.bg
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР